Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с късите светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с късите светлини

Привет колеги.
    Въпреки, че има доста изписано по този проблем, реших все пак да споделя и моята болка.
    Онзи ден от веднъж ми изчезнаха късите светлини. Другите са си ОК - габарити , халогени , дълги , задните светлини са си ок , мигачи ... Тъй като попрочетох тук за този проблем , държа да споделя, че когато дам "светкавица" светят само дългите , когато бутна лостчето напред (за дълги) отново светят само те . Абе общо взето късите не съм ги виждал от 2 дни
    Днес се хванах и проверих някои неща, описани тук като възможна причина - конзолата с ръчките (даже купих друга с надеждата, че ще се оправи проблема , но НЕ) , бушоните са здрави , напръсках всички контактни клеми долу при волана с WD40, проверих си крушките - здрави са, мърдах напред назад ръчката за фаровете , но НИЩО
    Ходих дори при колегата Румен (RubigCar) , но и той не можа да открие нищо . Въпреки всичко си записах час при него в четвъртък и ще я бори човека , пък дано имам късмет ,че и път ми предстои , а без фарове съм за никъде.
    И все пак , ако някой може да даде какъвто и да било съвет, няма да е излишен, че тоя филм край няма...
    Не знам и аз вече какво да гледам - релета ли , букси ли , не знам ...

Благодаря предварително
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Има едно реле за късите зад жабката. То трябва да включва, когато превключваш от къси на дълги а когато си на къси, веригата за фаровете минава през нормално затворения му контакт. Провери му цокъла за окислени връзки и установи дали изобщо цъка.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Има едно реле за късите зад жабката. То трябва да включва, когато превключваш от къси на дълги а когато си на къси, веригата за фаровете минава през нормално затворения му контакт. Провери му цокъла за окислени връзки и установи дали изобщо цъка.
      Когато превключвам от къси на дълги се чува някво цъкане , ако е от него значи работи ...
      Не знам , тоците са ми много далечна наука .. :/
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Ако е прекъснала връзката между общия край на контакта на релето и таблото с предпазителите, релето ще си цъка ама къси светлини - Йок.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Проблема е решен.Беше нагоряло таблото на бушоните от задната страна, но благодарение на бързата и адекватна намеса на колегата Румен (RubigCar) проблемът беше остранен
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Проблемът отново е на лице...
            От известно време фаровете отново започнаха да се бъзикат - ту работят , ту не работят , докато от 2 дни изобщо ги няма.
            Колата отново е в сервиза да видим какво ще излезе този път.
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

На един приятел има същият проблем снимай ми лостчето за превключване на фаровете(къси-дълги) имам нещо на предвид.
              Но ми трябва снимка за да ти обясня.
              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
              Продавам Алфи на части!

Comment

Тествано е и с друго , работещо лостче , но никакъв ефект .
                Не е проблема в ръчките ...
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Working...
                X